Talne obloge

Kamnit tlak, bodisi v stanovanju ali javnih prostorih, vedno pritegne pogled, še posebej če je zasnovan in položen malce drugače.

S talnimi oblogami iz naravnega kamna pa ne boste pridobili samo unikatnega estetskega videza, ampak ima kamen (predvsem granit) tudi druge koristne lastnosti. Tako notranji kot zunanji tlaki iz naravnega kamna ne potrebujejo posebnega vzdrževanja in kot že dostikrat omenjeno izredno dobro prenašajo različne vplive,tako notranje kot zunanje, kot so mraz, zmrzal, vpoj tekočine/maščob,…Še ena prednost kamna je da se hitro ogreje in je odličen akumulator toplote, saj toploto oddaja še dolgo časa po tem ko odklopimo vir toplotnega napajanja.

Za oblogo tako notranjih kot zunanjih pohodnih površin se uporablja predvsem granit, ki je bolj odporen na mehanske poškodbe in obrabo, v manjšem obsegu pa tudi marmor, katerega površina je bolj občutljiva.

Oblike in obdelave talnih oblog

MARMETE– so talne obloge, ki jih imenujemo tudi granitne ploščice in so debeline 1 cm. Na zalogi imamo že razrezane marmete standardnih dimenzij: 30,5 x 30,5 x 1 cm ali 61 x 30,5 x 1 cm. Zgornja površina granitnih marmet je običajno polirana (notranja uporaba) po želji pa jo lahko tudi drugače obdelamo (za zunanjo uporabo – žgano/četkano).

TLAKI– so talne obloge, običajno debeline 2 ali 3 cm. Na zalogi imamo nekaj vrst kamna/tlaka že narezanega dimenzije 61 x 30,5 x 2/3 cm, ostalo pa vse režemo po poljubnih dimenzijah. Osnovna površina tlaka je polirana površina, vendar jo po želji tudi drugače obdelamo.

PORFIDO– oz. porfir je vulkanska kamenina, izredno trdna in odporna ter z svojimi lastnostmi in obstojnostjo zelo primerna za oblaganje tako zunaj kot znotraj. Primeren je za oblaganje dvorišč, stopnišč, škarp,… Za porfido najbolj pogosti barvi sta rdeče- rjava in sivo-vijolično-zelena barva.

V podjetju Kamen Jerič nudimo celotno storitev od naročila, izmer in izdelave do monaže Vašega izdelka.

Obiščite nas ali pošljite nam povpraševanje z okvirnino kvadraturo, predvideno izbiro tlaka in vašimi željami obdelave, za približni izračun izdelave.

TOP

Spoštovane stranke!

ZAPORA CESTE, PRIČETEK DEL DNE 24.3.2021; PREDVIDENA ZAPORA: 2 MESECA

Obveščamo vas da, bo od dne 24.3. dostop do naše poslovalnice spremenjen, zaradi preureditve križišča pri piceriji Gorenc. Obvoz bo potekal skozi Obrtno poslovno cono Polica (pri Naklem). Do naše poslovalnice pridete tako, da se peljete do semaforiziranega križišča na Polici in tam zavijete za Obrtno poslovno cono Polica, kjer bodo smerno – označevalne table, ki vas bodo usmerile do nas. Vzpostavljena bo tudi začasna prometna signalizacija.

 

Za več informacij pa nas lahko pokličete na številki: 04 / 25 – 25 – 500 oz. 041 66 – 11 – 64

 

Za več informacij o sami preureditvi si poglejte: https://www.kranj.si/zacenja-se-celovita-prenova-krizisca-proti-naselju-struzevo