Marmor

Marmor je metamorfna ali spremnjena kamnina, ki je nastala z rekristalizacijo apnenca v večjih globinah. Čisti marmor je popolnoma bel, tak je naprimer svetovno znan Carrarski marmor iz Italije, od koder je kamnite bloke za izdelavo kipov dobival tudi sloviti Michelangelo. Zaradi različnih mineralnih primesi pa se marmor posledično različno obarva in povzroči značilne žile in lise. Struktura marmorja je tipično kristalasta in se od apnenca loči samo po strukuri, tekstruri in kompaknostni. Zaradi svojega prestižnega videza se je marmor uveljavil že v Anitki, kot plemenit material.

Uporaba
Zaradi slabe odpornosti na vremenske vplive, so marmorji predvsem primerni za notranjo uporabo. Marmor je s svojim elegantnim mehkim videzom idealna izbira pri izdelavi notranjih stopnic, polic, stenskih oblog in kaminov.

Vzdrževanje
Pri izdelku iz marmorja je potrebno nekaj več nege, če želimo doseči dolgotrajen in lep videz izdelka. Pri čiščenju lahko uporabljamo le vodno raztopino čistil na bazi lugov, nikakor ne jedkih čistil na bazi kislin. Polirane površine lahko negujemo z loščili.

Beseda marmor je grškega izvora – marmaros, kar pomeni bleščeč, lesketajoč.

Naravni kamni so unikatni proizvodi najrazličnejših vplivov v naravi in se med seboj razlikujejo po strukturi, teksturi in barvi. Z vzorci naravnih kamnov, predstavljenih na naši spletni strani in razstavljenih v našem salonu, predstavljamo le osnovne značilnosti naravnega kamna, ker pa naravi ne moremo ugovarjati so lahko prisotna manjša ali večja odstopanja v strukruri, teksturi ali barvi.


ONIX YELLOW
ONIX YELLOW
ONIX GREEN
ONIX GREEN
AZUL MACAUBA
AZUL MACAUBA
BOTTICINO CLASICO
BOTTICINO CLASICO
BRECCIA DAMASCATA
BRECCIA DAMASCATA
CARRARA
CARRARA
VERDE GUATEMALA
VERDE GUATEMALA
ROSSO PORTUGALO
ROSSO PORTUGALO
LIPICA
LIPICA
10
10
NERO MARQINA
NERO MARQINA
TRAVERTINO
TRAVERTINO
ROSSO VERONA
ROSSO VERONA
TOP

Spoštovane stranke!

ZAPORA CESTE, PRIČETEK DEL DNE 24.3.2021; PREDVIDENA ZAPORA: 2 MESECA

Obveščamo vas da, bo od dne 24.3. dostop do naše poslovalnice spremenjen, zaradi preureditve križišča pri piceriji Gorenc. Obvoz bo potekal skozi Obrtno poslovno cono Polica (pri Naklem). Do naše poslovalnice pridete tako, da se peljete do semaforiziranega križišča na Polici in tam zavijete za Obrtno poslovno cono Polica, kjer bodo smerno – označevalne table, ki vas bodo usmerile do nas. Vzpostavljena bo tudi začasna prometna signalizacija.

 

Za več informacij pa nas lahko pokličete na številki: 04 / 25 – 25 – 500 oz. 041 66 – 11 – 64

 

Za več informacij o sami preureditvi si poglejte: https://www.kranj.si/zacenja-se-celovita-prenova-krizisca-proti-naselju-struzevo